Follow us on Facebook Follow us on Twitter Linked In Flickr Watch us on YouTube My Space Blogger
التسجيل
صفحة 16 من 24 الأولىالأولى ... 613141516171819 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 226 إلى 240 من 351

مناقشات دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

هذا الموضوع : مناقشات دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية داخل البرامج والتقنية | Programs & Softwareالتابع الي قسم المنتديات التقنية : المحاضرة الحادية عشر شكلها دسمة جدا...ومش عايزنا ندعى عليك ؟ روح ياأخى ...ربنا يبارك لك ويجى اليوم الى اشوفك متجوز ...

  1. #226

    الصورة الرمزية hwpa2001
    مشرف قسم الـ Cinema4D

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Dec 2006
    الدولة
    مسلم ومصرى وأفتخر
    العمر
    50
    المشاركات
    1,181
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    معدل تقييم المستوى
    36

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    المحاضرة الحادية عشر شكلها دسمة جدا...ومش عايزنا ندعى عليك ؟

    روح ياأخى ...ربنا يبارك لك ويجى اليوم الى اشوفك متجوز فيه...بس متنساش تعزمنا


  2. #227
    مصمم جديد

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Sep 2009
    المشاركات
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    جزاك الله كل خير أخي المهندس أحمد عبد الرحمن
    محاضرة دسمة فعلا ومهمة
    جزاك الله كل خير

  3. #228
    الصورة الرمزية م/أحمد عبد الرحمن
    مصمم متميز

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    الدولة
    المحلة الكبرى
    العمر
    36
    المشاركات
    1,527
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    معدل تقييم المستوى
    57

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة hwpa2001 مشاهدة المشاركة
    المحاضرة الحادية عشر شكلها دسمة جدا...ومش عايزنا ندعى عليك ؟

    روح ياأخى ...ربنا يبارك لك ويجى اليوم الى اشوفك متجوز فيه...بس متنساش تعزمنا
    طمنى وقولى انت دعيت الساعة كام ههههههههههههههههههههههههه ههههه ؟ علشان اعرف بس مستجابة ولا ........

    لأ هو اللى بيعملها مرة بيعملها تانى .

  4. #229
    الصورة الرمزية م/أحمد عبد الرحمن
    مصمم متميز

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    الدولة
    المحلة الكبرى
    العمر
    36
    المشاركات
    1,527
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    معدل تقييم المستوى
    57

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة محمد حلمي عيد مشاهدة المشاركة
    جزاك الله كل خير أخي المهندس أحمد عبد الرحمن
    محاضرة دسمة فعلا ومهمة
    جزاك الله كل خير
    الله يبارك فيك اخى الغالى واى استفسار خصووووووووووووووووووووووو وووووووووووووووووصا قبل المحاضرة اللى جاية انا تحت أمركم بعد كده مش هاعرف حد ههههههههههههههههههههههههه ههه .

  5. #230
    الصورة الرمزية عمر الخير
    مصمم مشارك

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Mar 2010
    الدولة
    HELWAN
    المشاركات
    203
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    معدل تقييم المستوى
    14

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    يا عم الحج أحمد

    والله العظيم مش عارف أقولك ايه روح يارب يحققلك كل اللى تتمناه ويوفقك فى حياتك
    إذا غامرت فى شــرف مــــروم***** فلا تقنــــــع بما دون النجــــوم

  6. #231
    الصورة الرمزية م/أحمد عبد الرحمن
    مصمم متميز

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    الدولة
    المحلة الكبرى
    العمر
    36
    المشاركات
    1,527
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    معدل تقييم المستوى
    57

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    ياااااااااااااااارب ربنا يوعدنا بالحج يارب تسلم اخى العزيز

  7. #232
    مصمم جديد

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Sep 2009
    المشاركات
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    السلام عليكم

    أنا أسف يابشمهندس أحمد
    أنا ليا سؤال خارج موضوع الدورة أتمني أني الاقي عند حضرتك الأجابة
    أزاي أتصل بقاعدة بيانات أوراكل من خلال شبكة محلية ياعني قاعدة البيانات اوراكل تبقي
    علي جهاز من ضمن الشبكة وأنادي علي الجهاز دة من خلال كود الأتصال
    أنا أسف أن السؤال بعيد عن الدورة لكن أنا بقالي فترة طويلة بدور علي النت ومش قادر أوصل لحل

  8. #233
    الصورة الرمزية م/أحمد عبد الرحمن
    مصمم متميز

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    الدولة
    المحلة الكبرى
    العمر
    36
    المشاركات
    1,527
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    معدل تقييم المستوى
    57

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    اخى الحبيب أنا على العموم مش شغال أوراكل لكن أفضل حل لو هاتشتغل على قاعدة بيانات أوراكل انك تعمل برنامجك بفيجوال بيسك دوت نت وليس فيجوال بيسك العادى وده مش لقصور فى فيجوال بيسك لأ ولكن لأن الاتصال بقواعد البيانات أوراكل يتطلب تمرير الإتصال عبر مزود قواعد البيانات OLE فى ويندوز وهذا ما لاتدعمه أوراكل ولكن يدعمه أكسيس و سيكويل سيرفر أما أوراكل فهى نزلت مزود قواعد بيانات خاص بها إسمه ODP وده الاتصال المباشر بيه متاح فقط فى بيئة الفيجوال بيسك دوت نت اللى انا مش شغال بيها خاااااااااااالص ههههههههههه انا كنت بدئت فيها لكن الجرافيك خد وقت الواحد فاكتفيت بفيجوال بيسك لكن عامة انا هاديك مثال عملى

    المتطلبات:

    MS Visual Studio.NET
    Oracle DataBase
    ODP.NET (Oracle Development Tools ) و المتوفرة مجاناً على موقع Oracle
    Oracle | Hardware and Software, Engineered to Work Together

    إضافة المكتبات :

    جميع الكائنات و الدوال المطلوبة موجودة في ملف DLL يسمى Oracle.DataAccess.DLL لذا نقوم بإضافة هذه المكتبة من قائمة Project نختار الأمر Add Reference
    و من ثم نضيف المكتبة و التي تكون عادة في المسار : C:\oracle\ora92\bin

    التطبيق العملي:الآن سنقوم بتحميل المكتبات المطلوبة بإضافة هذين السطرين في منطقة التصريحات



    Imports Oracle.DataAccess.Client
    Imports Oracle.DataAccess.Types



    ثم نقوم بتعريف المتغيرات التالية:


    dim myConnectionString as string="Data Source=MYDATASOURCE;User ID=USERNAME;Password=PASSWORD"
    Dim conn As New OracleConnection(myConnectionString)
    Dim myAdapter As OracleDataAdapter = New OracleDataAdapter
    Dim myDataset As New DataSet
    Dim myTable as DataTable
    Dim myRow As DataRow
    Dim myCMD as new OracleCommand



    و الآن لنفرض وجود جدول في قاعدة البيانات باسم Table1 و يحتوي على الحقول التالية :
    Col1
    Col2
    Col3

    سنقوم بكتابة كود مشابه للتالي للحصول على البيانات من الجدول


    كود:
    myCMD.CommandText = "SELECT * FROM Table1"
    myCMD.Connection = conn
    myCMD.CommandType = CommandType.Text
    myAdapter.SelectCommand = myCMD

    try
    myAdapter.Fill(myDataset, "Table1")
    for each myRow in myDataset.Tables("Table1").Rows
    msgbox (myRow("Col1") & "|" & myRow("Col2"))
    next
    Catch ex As Exception
    MsgBox(ex.Message)
    End Try


    طبعا انت فى حالتك القاعدة موجودة على شبكة يبقى هاتحط مكان الــ MYDATASOURCE مسار القاعدة على الشبكة

    وبس كده .
    التعديل الأخير تم بواسطة م/أحمد عبد الرحمن ; 16 / 04 / 2011 الساعة 42 : 12 PM

  9. #234
    الصورة الرمزية M.Nawara
    مصمم متميز

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Aug 2010
    الدولة
    Egypt
    المشاركات
    1,662
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    معدل تقييم المستوى
    47

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    ربنا يباركلك في علمك يا بش مهندس ويجزيك الخير

  10. #235
    مصمم جديد

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Sep 2009
    المشاركات
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة م/أحمد عبد الرحمن مشاهدة المشاركة
    اخى الحبيب أنا على العموم مش شغال أوراكل لكن أفضل حل لو هاتشتغل على قاعدة بيانات أوراكل انك تعمل برنامجك بفيجوال بيسك دوت نت وليس فيجوال بيسك العادى وده مش لقصور فى فيجوال بيسك لأ ولكن لأن الاتصال بقواعد البيانات أوراكل يتطلب تمرير الإتصال عبر مزود قواعد البيانات OLE فى ويندوز وهذا ما لاتدعمه أوراكل ولكن يدعمه أكسيس و سيكويل سيرفر أما أوراكل فهى نزلت مزود قواعد بيانات خاص بها إسمه ODP وده الاتصال المباشر بيه متاح فقط فى بيئة الفيجوال بيسك دوت نت اللى انا مش شغال بيها خاااااااااااالص ههههههههههه انا كنت بدئت فيها لكن الجرافيك خد وقت الواحد فاكتفيت بفيجوال بيسك لكن عامة انا هاديك مثال عملى

    المتطلبات:

    MS Visual Studio.NET
    Oracle DataBase
    ODP.NET (Oracle Development Tools ) و المتوفرة مجاناً على موقع Oracle
    Oracle | Hardware and Software, Engineered to Work Together

    إضافة المكتبات :

    جميع الكائنات و الدوال المطلوبة موجودة في ملف DLL يسمى Oracle.DataAccess.DLL لذا نقوم بإضافة هذه المكتبة من قائمة Project نختار الأمر Add Reference
    و من ثم نضيف المكتبة و التي تكون عادة في المسار : C:\oracle\ora92\bin

    التطبيق العملي:الآن سنقوم بتحميل المكتبات المطلوبة بإضافة هذين السطرين في منطقة التصريحات



    Imports Oracle.DataAccess.Client
    Imports Oracle.DataAccess.Types



    ثم نقوم بتعريف المتغيرات التالية:


    dim myConnectionString as string="Data Source=MYDATASOURCE;User ID=USERNAME;Password=PASSWORD"
    Dim conn As New OracleConnection(myConnectionString)
    Dim myAdapter As OracleDataAdapter = New OracleDataAdapter
    Dim myDataset As New DataSet
    Dim myTable as DataTable
    Dim myRow As DataRow
    Dim myCMD as new OracleCommand



    و الآن لنفرض وجود جدول في قاعدة البيانات باسم Table1 و يحتوي على الحقول التالية :
    Col1
    Col2
    Col3

    سنقوم بكتابة كود مشابه للتالي للحصول على البيانات من الجدول


    كود:
    myCMD.CommandText = "SELECT * FROM Table1"
    myCMD.Connection = conn
    myCMD.CommandType = CommandType.Text
    myAdapter.SelectCommand = myCMD

    try
    myAdapter.Fill(myDataset, "Table1")
    for each myRow in myDataset.Tables("Table1").Rows
    msgbox (myRow("Col1") & "|" & myRow("Col2"))
    next
    Catch ex As Exception
    MsgBox(ex.Message)
    End Try


    طبعا انت فى حالتك القاعدة موجودة على شبكة يبقى هاتحط مكان الــ MYDATASOURCE مسار القاعدة على الشبكة

    وبس كده .
    الله يجزيك كل خير علي هذا الرد الشافي والوافي
    بجد ربنا يبارك يابشمهندس
    بس ليا أستفسار حضرتك بتقول حط مسار قاعدة البيانات بدلا من MYDATASOURCE تقصد الأي بي ولا ممكن أسم الجهاز
    أنا دية الجمل اللي عمالتها وجيت أتصل بالقاعدة من علي الشبكة فشل وقالي في مشكلة في الأتصال
    User id =hr ; Password =123 ; Data Source=ORCL

    User id =hr ; Password=123 ; Data source =192.168.1.101/ORCL
    طيب لو كتب مسار القاعدة هيبقي أزاي وأعملها شارنج علي الشبكة
    ياريت يابشمهندس تقولي مثال علي موضوع مسار قاعدة البيانات وهل الاوركل ينفع أكتب مسار القاعدة ولا هيا لما بتنزل
    علي الجهاز بتحولة لسيرفر
    أنا أسف أني طلت علي حضرتك في أنتظارك

  11. #236
    الصورة الرمزية م/أحمد عبد الرحمن
    مصمم متميز

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    الدولة
    المحلة الكبرى
    العمر
    36
    المشاركات
    1,527
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    معدل تقييم المستوى
    57

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    ماهو يا اخى العزيز من فيجوال بيسك هايفشل الاتصال لأنه اصلا مزود قواعد البيانات الخاص بويندوز لا يدعم أوراكل وأوراكل نفسها مالهاش معامل اتصال عبر المزود ده علشان كده فى حالة قواعد بيانات الأوراكل بيتم التعامل بفيجوال بيسك دوت نت لأنه أوراكل نزلت محرك قواعد بيانات خاص بيها اللى هو انا قلتلك عليه فى مشاركتى السابقة . وبصفة عامة فى حالة الشبكة سواء كتبت إسم الجهاز أو الايبى مش هاتفرق سيان بس يفضل الايبى وانا هادورلك عندى على اى موديول يكون فيه قاعدة بيانات على شبكة لأنه انا كنت عملت برنامج لمطار الأقصر بيتحكم فى حركة بوابات الدخول و الخروج وكانت قاعدة البيانات سيكويل سيرفر وكان على شبكة هاشوفه وأرفقلك الموديول انت بس هاتغير فيه مكان القاعدة والباسوورد ومعامل الاتصال . وغالبا انا بحط كل دول فى متغيرات أحسن علشان يبقى البرنامج فيه مرونة واخلى المستخدم يحدد القاعدة اللى تعجبه فى حالة انه يكون البرنامج شغال على أكتر من قاعدة - فزلكة يعنى ههههههههههههههههههههههههه ههههه .

  12. #237
    مصمم جديد

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Sep 2009
    المشاركات
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة م/أحمد عبد الرحمن مشاهدة المشاركة
    ماهو يا اخى العزيز من فيجوال بيسك هايفشل الاتصال لأنه اصلا مزود قواعد البيانات الخاص بويندوز لا يدعم أوراكل وأوراكل نفسها مالهاش معامل اتصال عبر المزود ده علشان كده فى حالة قواعد بيانات الأوراكل بيتم التعامل بفيجوال بيسك دوت نت لأنه أوراكل نزلت محرك قواعد بيانات خاص بيها اللى هو انا قلتلك عليه فى مشاركتى السابقة . وبصفة عامة فى حالة الشبكة سواء كتبت إسم الجهاز أو الايبى مش هاتفرق سيان بس يفضل الايبى وانا هادورلك عندى على اى موديول يكون فيه قاعدة بيانات على شبكة لأنه انا كنت عملت برنامج لمطار الأقصر بيتحكم فى حركة بوابات الدخول و الخروج وكانت قاعدة البيانات سيكويل سيرفر وكان على شبكة هاشوفه وأرفقلك الموديول انت بس هاتغير فيه مكان القاعدة والباسوورد ومعامل الاتصال . وغالبا انا بحط كل دول فى متغيرات أحسن علشان يبقى البرنامج فيه مرونة واخلى المستخدم يحدد القاعدة اللى تعجبه فى حالة انه يكون البرنامج شغال على أكتر من قاعدة - فزلكة يعنى ههههههههههههههههههههههههه ههههه .
    شكرا جدا يابشمهندس أحمد أنا تعبت حضرتك معايا
    بس أنا فعلا بتصل من خلال الدوت نت

    علي العموم هستني من حضرتك الموديول بفارغ الصبر

  13. #238
    الصورة الرمزية م/أحمد عبد الرحمن
    مصمم متميز

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    الدولة
    المحلة الكبرى
    العمر
    36
    المشاركات
    1,527
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    معدل تقييم المستوى
    57

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    اتفضل أخى العزيز ده سطر الاتصال لأنى حالا مش عارف مكانه كان فيه لنه من زمان اوى لكن سطر الاتصال ده اللى انت عايزه فقط بس غير اسم الجهاز لنفس اسم جهاز الشبكة

    ("\\server\Users\Luxour\Desktop\data\dbase.mdb")

  14. #239
    الصورة الرمزية م/أحمد عبد الرحمن
    مصمم متميز

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    الدولة
    المحلة الكبرى
    العمر
    36
    المشاركات
    1,527
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    معدل تقييم المستوى
    57

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    بص انا كتبتلك كود على السريع للحالتين سواء القاعدة على جهازك أو كانت على جهاز بعيد معلش انا كتبته على عجالة لكن انا ان شاءالله كل ده هاتكلم فيه بالتفصيل فى البرنامج اللى احنا بنعمله


    Dim EngAhmed As String
    Dim DB As ADODB.Connection
    Dim RS As ADODB.Recordset
    Dim RR As ADODB.Recordset
    'Dim DataGrid1 As DataGrid
    Private Sub Cmd_Connect_Click()
    'كود فتح الكواماند دايلوج
    هنا انا بسمح للمتسخدم تحديد مكان القاعدة ودى أريح حاجة
    CommonDialog1.Filter = "*.MDB | *.MDB"
    CommonDialog1.DialogTitle = "Choose Database (*.MDB)"
    CommonDialog1.ShowOpen
    If CommonDialog1.FileName <> "" Then
    EngAhmed = CommonDialog1.FileName
    'كود تحديد قواعد البيانات
    'هذا الكود في حالة إذا كانت قاعدة البيانات علي جهازك
    Set DB = New ADODB.Connection
    DB.CursorLocation = adUseClient
    'وإذا كانت علي جهاز أخر
    'DB.CursorLocation = adUseServer

    DB.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Jet OLEDBatabase password=123; Data Source= " & EngAhmed & ""
    Set RS = New ADODB.Recordset
    RS.Open "tblist", DB, adOpenStatic, adLockOptimistic


    معلش والله فعلا بعتذر عن انى كتبته من غير شرح وافى لأنى يمكن مش بعرف أشرح أوى كتابه لكن انا عارف انك هاتفهم الكود وكده كده أكيد هاتعرضله بالتفصيل فى الكورس ان شاءالله تحياتى لك

  15. #240
    الصورة الرمزية م/أحمد عبد الرحمن
    مصمم متميز

    الحالة
    غير متصل
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    الدولة
    المحلة الكبرى
    العمر
    36
    المشاركات
    1,527
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    معدل تقييم المستوى
    57

    رد: دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية

    ايه يا جماعة رحتو فين أنا ليه حاسس انه اخر محاضرة مش مفهومة ؟؟؟؟؟؟؟؟ انا علشان كده ما نزلتش اللى بعدها .


 

 
صفحة 16 من 24 الأولىالأولى ... 613141516171819 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 7
    آخر مشاركة: 18 / 09 / 2012, 14 : 06 PM
  2. تنبيه هام بخصوص دورة برمجة الألعاب من فريق اكسس 5
    بواسطة amr102 في المنتدى Other 3D Programs
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 01 / 09 / 2012, 21 : 08 PM
  3. محاضرات دورة برمجة التطبيقات التجارية و المحاسبية
    بواسطة م/أحمد عبد الرحمن في المنتدى البرامج والتقنية | Programs & Software
    مشاركات: 22
    آخر مشاركة: 18 / 11 / 2011, 42 : 07 PM
  4. دورة إحتراف برمجة مدونة بسيطة بالدريم ويفر
    بواسطة husam_4ever في المنتدى الويب وتطوير المواقع | Websites Design & Development
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 20 / 12 / 2010, 25 : 12 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  
الساعة الآن 17 : 11 PM
Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO